Pokeri ja popkulttuuri: Roundersista Mollyn peliin

Pokeri on ollut suosittu peli vuosikymmeniä, ja se on usein löytänyt tiensä populaarikulttuuriin elokuvista TV-ohjelmiin ja kirjoihin. Kaksi esimerkkiä tästä ovat elokuvat Rounders ja Molly’s Game. Molemmat elokuvat tarjoavat sisäkuvan korkean panoksen pokerin maailmaan, ja niistä on tullut kulttiklassikoita pelin fanien keskuudessa.

Rounders, julkaistiin vuonna 1998, pääosissa Matt Damon ja Edward Norton ja ohjaajana John Dahl. Elokuva seuraa tarinaa uudistuneesta pelurista, jota näyttelee Damon ja joka palaa korkean panoksen pokerin maailmaan auttaakseen ystäväänsä maksamaan velan. Matkan varrella hän tapaa kaikenlaisia ​​värikkäitä hahmoja, mukaan lukien John Malkovichin esittämän maanalaisen pokeriklubin omistajan.

Elokuva oli hitti sekä yleisön että kriitikoiden keskuudessa ja auttoi suosimaan Texas Hold’emia, joka on elokuvan suosikkipeli. Hän esitteli yleisölle myös ajatuksen ”bankroll managementista”, joka on pokerin keskeinen käsite. Sittemmin elokuvasta on tullut klassikko pokerin ystävien keskuudessa, ja se on jopa poikinut jatko-osan, joka on parhaillaan kehitteillä.

Molly’s Game julkaistiin vuonna 2017, ja sen ohjasi Aaron Sorkin ja sen pääosissa olivat Jessica Chastain ja Idris Elba. Elokuva perustuu tositarinaan Molly Bloomista, entisestä olympiahiihtäjästä, joka johti maanalaista korkean panoksen pokeripeliä Hollywoodin kuuluisuuksille ja bisnesmagaateille. Elokuva sai kiitosta terävästä kirjoituksestaan ​​ja vahvoista suorituksistaan, ja se oli hitti sekä yleisön että kriitikoiden keskuudessa.

Kuten Rounders, Molly’s Game auttoi popularisoimaan pokeria ja tutustutti yleisön käsitteeseen ”rake”, joka on prosenttiosuus kustakin potista, jonka talo ottaa rakeen. Elokuva kosketti myös ajatusta ”juoksu kahdesti”, jota käytetään usein korkean panoksen käteispeleissä.

Pokeri on löytänyt tiensä myös muille populaarikulttuurin alueille, mukaan lukien TV-ohjelmat, kuten High Stakes Poker ja Poker After Dark. Nämä esitykset antavat katsojille vilauksen korkean panoksen pokerin maailmaan, ja niissä on joitain pelin suurimmista nimistä.

Elokuvien ja televisio-ohjelmien lisäksi pokeri on ollut esillä myös kirjoissa ja muussa mediassa. Merkittävimpiä esimerkkejä ovat Michael Craigin kirja ”Professori, pankkiiri ja kuningas itsemurha”, joka kertoo tarinan korkean panoksen pokeripelistä miljardööripankkiiri Andy Bealin ja pokeriammattilaisten välillä, sekä ”Poker Night” at the Inventory” -videopelisarja, jossa on eri videopelien hahmoja, jotka pelaavat pokeria yhdessä.

Kaiken kaikkiaan pokerilla on ollut merkittävä vaikutus populaarikulttuuriin ja se on auttanut kasvattamaan peliä yleisön keskuudessa, joka ei muuten olisi siitä kiinnostunut. Olipa kyse elokuvista, TV-ohjelmista, kirjoista tai videopeleistä, pokeri on edelleen suosittu aihe popkulttuurissa, eikä se osoita merkkejä hidastumisesta lähiaikoina.

Jätä kommentti