Mikä pokerikäsi on ensimmäinen?

Pokeria pelatessa käsien sijoituksen ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää. Tavoitteena on luoda paras mahdollinen korttiyhdistelmä potin voittamiseksi, ja tämän saavuttamisen kannalta on välttämätöntä tietää, millä käsillä on korkein sijoitus.

Pokerin korkein käsi on kuninkaallinen väri. Se on lyömätön käsi, joka koostuu 10, Jack, Queen, King ja Ace samaa maata. Todennäköisyys saada kuninkaallinen väri on uskomattoman pieni, mikä tekee siitä harvinaisen ja arvokkaan käden.

Seuraavaksi korkein käsi on värisuora, jossa on viisi korttia peräkkäisessä järjestyksessä ja samaa maata. Esimerkiksi 6-7-8-9-10 all in Hearts. Todennäköisyys saada värisuora on myös pieni, mutta hieman yleisempi kuin kuninkaallinen väri.

Värisuoran jälkeen on four of a kind, joka on neljä samanarvoista korttia, esimerkiksi neljä kuningasta. Viides kortti, joka tunnetaan nimellä potkaisija, ei lasketa tämän käden sijoitukseen. Jos kahdella pelaajalla on Four of a Kind, voittajan määrittää korkeimmalle sijoittuva nelikko.

Seuraavaksi korkein käsi on Full House, joka koostuu kolmesta ja parista, esimerkiksi kolmesta kuninkaasta ja kahdesta ässästä. Jos kahdella pelaajalla on täysi talo, voittajan määrittää korkein kolmikko.

Full Housen jälkeen tulee väri, joka on viisi samaa maata olevaa korttia, mutta ei peräkkäisessä järjestyksessä. Jos kahdella pelaajalla on väri, voittaja määräytyy heidän kätensä arvokkaimman kortin perusteella.

Seuraavana on suora, joka on viisi korttia peräkkäisessä järjestyksessä maasta riippumatta. Tasatilanteessa voittajan määrää kätesi arvokkain kortti.

Suoran jälkeen on trio, joka on kolme samanarvoista korttia, esimerkiksi kolme kuningasta. Jos kahdella pelaajalla on kolmikko, voittajan määrittää korkeimmalle sijoittunut kolmikko.

Three of a Kindin jälkeen tulee Two Pair, joka koostuu kahdesta samanarvoisesta korttiparista, esimerkiksi kahdesta kuninkaasta ja kahdesta ässästä. Jos kahdella pelaajalla on kaksi paria, voittajan määrää korkeammalla oleva pari.

Seuraavaksi tulee pari, jossa on kaksi samanarvoista korttia, esimerkiksi kaksi kuningasta tai kaksi ässää. Jos kahdella pelaajalla on pari, voittajan määrää korkeammalla oleva pari.

Pokerin heikoin käsi on korkea kortti. Jos kummallakaan pelaajalla ei ole paria tai suurempaa, voittaja määräytyy hänen kätensä arvokkaimman kortin perusteella.

On tärkeää huomata, että joissakin pokerimuunnelmissa, kuten Texas Hold’emissa, pelaajat käyttävät hole- ja yhteiskorttiensa yhdistelmää parhaan mahdollisen käden luomiseksi. Näissä peleissä käsien järjestys pysyy samana, mutta tapa, jolla ne muodostetaan, voi vaihdella.

Johtopäätös

Kuninkaallinen väri on pokerin korkein käsi ja se on lyömätön korttiyhdistelmä. Käsien sijoitusten ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää onnistuneelle pokeripelille ja voi parantaa huomattavasti pelaajan mahdollisuuksia voittaa potti.

Jätä kommentti